Corona

Voor de gezondheid en de veiligheid van heel Nederland en speciaal voor alle golfers, gelden er landelijke maatregelen waar iederereen zich aan moet houden. Deze pagina wordt regelmatig ge-updatet: 

Het demissionaire kabinet heeft aanvullende coronamaatregelen bekendgemaakt, waaronder een ‘lockdown’ die ook voor sport geldt. De nieuwe maatregelen gaan 19 december in, zullen minstens tot 14 januari van kracht zijn en vormen een aanvulling op de bestaande maatregelen.

In deze update zetten we op een rij wat de strengere maatregelen voor golf betekenen.


  • Wij zullen tot en met januari gesloten zijn vanwege de corona maatregelen.

  • 1,5 meter afstand houden is vanaf zondag ook verplicht op alle plaatsen waar een vaste zitplaats geldt. Dit geldt dus voor horeca op golfbanen, want hier is placeren verplicht (naast een coronatoegangsbewijs voor mensen van 18 jaar en ouder).

  • Voor ‘publieke locaties’ (bijvoorbeeld de receptie of de hal of vergaderruimte in een clubhuis) geldt ook de verplichting dat men 1,5 meter afstand houdt. Er kunnen dus minder mensen binnen zijn.

  • Bij het verplaatsen binnen een locatie waar een coronatoegangsbewijs (CTB) geldt (bijvoorbeeld het clubhuis en restaurant) is het dragen van een mondkapje verplicht.